Enterprise Europe Network este o initiativa a Comisiei Europene, fiind cea mai vasta retea care sprijina intreprinderi, organizatii de sprijinire a mediului de afaceri si profesionale, institute de cercetare, universitati, centre tehnologice, agenţii de dezvoltare din peste 50 de tari, incluzand cele 28 state membre ale Uniunii Europene, tarile candidate, tarile membre ale Spatiului Economic European (inclusiv Islanda, Liechtenstein si Norvegia) si alte tari terte.
Peste 600 centre gazduiesc Reteaua Enterprise Europe Network si ofera servicii specializate pentru sprijinirea afacerilor (informare, feedback, cooperare si internationalizare) si sprijinirea inovarii (transfer de know-how si tehnologie) Detalii suplimentare puteti afla accesand pagina web dedicata http://een.ec.europa.eu/.
Proiectul „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network” este finanțat în cadrul Programului pentru Competitivitatea Întreprinderilor și pentru IMM-uri (COSME). Bugetul consorțiului proiectului pentru perioada 2015 – 2017 este de 966.592,50 Euro. Proiectul se deruleză în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2020.
Partenerii consorțiului sunt: ADR Sud Muntenia, Fundația Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, Ministerul Economiei, Universitatea Politehnică din București, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mașini și Instalații destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA, InPULSE Partners SRL, SC IPA SA – Societate comercială pentru cercetare, proiectare și producție de echipamente și instalații de automatizare, Camera de Comerț și Industrie Prahova, CEC BANK S.A, Asociația Română pentru industrie electronică și software (ARIES).
Grupul țintă căruia se adresează proiectul PROSME: IMM-urile care sunt orientate spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare și sunt conectate la piețele europene și internaționale.
Scopul proiectului
Scopul proiectului constă în facilitarea accesului IMM-urilor la piețele europene și internaționale, care să fie orientate spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare. În plus, rețeaua contribuie și la consolidarea competitivității și durabilității întreprinderilor europene care încearcă să exploateze noile oportunități apărute atât pe piața unică, cât și în țările terțe.
Ca parte a consortiului, ACAROM ofera firmelor interesate o gama variata de servicii precum:
Pentru informatii suplimentare, va stam la dispozitie la email acarom@acarom.ro , telefon 0248.211.245 .
ACAROM – Asociatia Constructorilor de Automobile din ROMania este o asociatie de tip profesional si patronal compusa din societati comerciale care desfasoara activitati in industria de automobile, asociate in scopul reprezentarii intereselor sectorului automobile. ACAROM este asociatie de utilitate pubica conform HG 410 din 2020.