CAR 2017, Congres de Inginerie Autovehicule și Transporturi

CAR 2017, al XXVIII-lea Congres al SIAR de Inginerie a Autovehiculelor și Transporturilor

Societatea Inginerilor de Automobile din România (www.siar.ro), împreună cu Universitatea din Pitești organizează, în perioada 8 – 10 Noiembrie, Congresul Internațional de Inginerie a Autovehiculelor și Transporturilor CAR 2017 (www.car2017.ro). Acest congres este evenimentul științific al SIAR ce se desfășoară anual, în importante centre universitare din România.

Istoria  manifestărilor științifice ale instituțiilor de învățământ superior din România presupune o experiență de 53 ani și 40 de manifestări științifice naționale  (mai ales, până în 1990) și internaționale, dedicate integral ingineriei autovehiculelor, dintre care 27 în perioada de existență a SIAR! Congresele și conferințele organizate după 1995 au beneficiat de patronajul Federației Internaționale a Societăților Inginerilor de Automobile – FISITA (www.fisita.com).

CAR 2017 reprezintă evenimentul științific tradițional al Universității din Pitești, aflat, anul acesta, la cea de-a 11-a ediție, prima fiind organizată în anul 1978.

Motto-ul acestei ediții este „Academia, Industry and Government: together for automotive engineering development”, fiind o indicație clară a faptului că, în opinia organizatorilor, o ameliorare nu se poate produce decât ca urmare a acestei relații tripartite.

Tematica generală atribuită CAR 2017, Mobility Engineering and Environment, sugerează interesul pentru Mobilitatea Durabilă/Sustenabilă

Pe durata congresului sunt prevăzute mai multe prezentări pe subiecte de mare actualitate, precum și Concursul Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor, cu două secțiuni: „Dinamica autovehiculelor” și „CAD – Catia V5”. Programul preliminar al congresului este disponibil la http://www.car2017.ro/public/conferences/1/schedConfs/1/program-en_US.pdf.

ACAROM este partener al acestui eveniment.

Mai multe detalii la:

www.car2017.ro

https://www.facebook.com/SIAR.CAR/

https://www.fisita.com/events/diary

car2017@upit.ro