Mihai Bordeanu – Director General Automobile DACIA este noul Presedinte al ACAROM

Consiliul Director ACAROM a desemnat noul presedinte al asociatiei in persoana domnului Mihai Bordeanu – Director General DACIA.

Intrunit in sedinta extraordinara in data de 4 iunie 2021, Consiliul Director ACAROM a desemnat noul presedinte al asociatiei in persoana domnului Mihai Bordeanu – Director General DACIA.

Ca urmare a ultimelor schimbari la nivelul Grupului Renault Romania, respectiv preluarea responsabilitatilor industriale pentru marca DACIA pe zona Romania, Rusia si Maroc, domnul Christophe Dridi, presedinte ACAROM, s-a retras din aceasta pozitie.

A fost o onoare pentru mine sa conduc ACAROM in aceasta perioada. Prin prisma responsabilitatilor mele voi ramane alaturi de sectorul auto din Romania si sunt sigur ca acesta isi va continua dezvoltarea durabila. a declarat Christophe Dridi.

Astfel, conform prevederilor statutare, reunit in sedinta extraordinara, Consiliul Director ACAROM si-a desemnat prin vot secret, noul Presedintele al asociatiei in persoana domnului Mihai Bordeanu – Director General DACIA. Totodata in urma consultarilor, Josephine Payne – Director General FORD Romania si Silviu BADEA – Director General Grupul Industrial de Componente Pitesti au fost desemnati Vicepresedinti ai ACAROM.

In aceeasi sedinta a fost validata componenta actualizata a Consiliului Director ACAROM:

 • Mihai Bordeanu – Director General DACIA – Presedinte ACAROM
 • Josephine Payne – Director General FORD Romania –  Vicepresedinte ACAROM
 • Silviu Badea – Director General GIC Pitesti – Vicepresedinte ACAROM
 • Bogdan Cocian – Director General ELBA Timisoara
 • Sorin Poteras – Director General Schaeffler Romania
 • Dumitru Radu – Director General Ronera Rubber Pitesti
 • Gabriel Sicoe – Director Afaceri Publice Renault Grup Romania
 • Nicolae Movileanu – Director General Delta Invest Mioveni
 • Radu Caraivan – Director General Componente Auto Topoloveni
 • Dumitru Chirlesan – Rector Universitatea din Pitesti
 • Adrian Sandu – Secretar General ACAROM

Este o onoare si o responsabilitate pentru mine sa fiu desemnat Presedinte al ACAROM. In aceasta perioada de schimbari importante in sectorul auto, imi doresc ca, ACAROM, asociatia reprezentativa a industriei auto din Romania, sa fie vectorul de dezvoltare al sectorului auto national. Decarbonizarea productiei de vehicule si componente auto, dezvoltarea educatiei duale si cresterea graduluide cooperare cu universitatile tehnice, dezvoltarea infrastructurii : rutiere, feroviare, de alimentare a vehiculelor electrificate, atragerea de noi investitii in acest sector vor reprezenta prioritatile noastre in perioada urmatoare. Sunt sigur ca echipa de conducere ACAROM va intreprinde toate demrsurile posibile pentru atingerea acestor deziderate.” a declarat Mihai Bordeanu, noul presedinte ACAROM.

Mihai Bordeanu are o experienţă de 22 de ani în marketing, comerţ şi business în companii cu profil auto şi FMCG. În 2006 s-a alăturat echipei Toyota în România, unde a ocupat pe rând, funcţiile de director de marketing, director comercial şi director al mărcii Lexus pentru divizia Balcani. În 2010 a preluat funcţia de director de marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie pentru mărcile Dacia şi Renault. Din 2014 a fost director de marketing al Grupului Renault pentru pieţele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru şi Malta („North Territory”), iar din 2016, director de marketing pentru regiunea Eurasia. Din septembrie 2019 a fost numit VP Marketing Dacia. A absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi a urmat programe de management general în organizaţii de profil precum London Business School şi CEDEP (INSEAD). Incepand cu 1 ianuarie 2021, a fost numit în funcţia de Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe şi Country Head Romania, din 1 februarie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *