ACAROM – participare la reuniunea task force – impact conflict Republica Rusa – Ucraina

Florin Spătaru, ministrul economiei: am reușit să conturăm o imagine reală privind impactul economic pentru principalele ramuri industriale direct afectate de izbucnirea conflictului militar de la granița noastră

„România a ieşit din starea de alertă, însă continuă să se confrunte cu o criză economică creată de conflictul militar dintre Ucraina şi Republica Rusă, care s-a adăugat peste o presiune deja resimțită de industrie din cauza creşterii prețurilor la energie. În cadrul task force-ului organizat la Ministerul Economiei la care au participat principalele ramuri industriale direct afectate de izbucnirea conflictului militar de la granița noastră, am reuşit să conturăm o imagine în concordanță cu nevoile reale din piață, astfel încât să putem acționa aplicat şi să venim în sprijinul acestora”, a declarat ministrul Florin Spătaru.

Ministerul Economiei, prin intermediul Direcției Politici Industriale și Competitivitate, a organizat joi, 10 martie, o primă întâlnire în cadrul unui task force cu reprezentanți din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul României, impactate de conflictul militar dintre Ucraina și Federația Rusă, atât din perspectiva sancțiunilor impuse cât și din perspectiva imposibilității asigurării fluxului de produse la trecerile de frontieră.

„Industria auto a semnalat blocaje în importurile pentru o serie de piese esențiale pentru producția de autoturisme pe care până acum le-a achiziționat de pe piața din Federația Rusă, dar și din Ucraina. De asemenea, reprezentanții industriei au semnalat şi blocaje de transport marfă în portul Constanța. În acest context, am considerat oportună includerea la una dintre întâlnirile viitoare din cadrul task force-ului şi participarea Autorității Vamale Române pentru discuții aplicate despre condițiile de import din state UE şi non-UE. Cea mai acută problemă rămâne, însă, creșterea prețului la energie electrică şi gaze pentru marii consumatori, iar măsurile de sprijin din partea Guvernului sunt imperioase”, a precizat Florin Spătaru, ministrul economiei.

http://www.economie.gov.ro/florin-spataru-ministrul-economiei-imi-propun-sa-fac-echipa-cu-toti-reprezentantii-ramurilor-industriale-afectate-de-izbucnirea-conflictului-militar-de-la-granita-noastra#

ACAROM va continua sa prezinte problemele cu care se confrunta sectorul auto si va cauta solutii pentru rezolvarea acestora.
Consideram ca numai printr-un dialog permanent cu reprezentantii autoritatilor nationale, putem depasi provocarile prezente si viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *