ACAROM, asociatia reprezentativa a industriei auto, si-a ales conducerea pentru perioada 2023 – 2026

  • ACAROM, asociatia reprezentativa a industriei auto, şi-a ales conducerea pentru perioada 2023 – 2026
  • Conferinta “ Prezent si perpective ale industriei auto nationale”

  ACAROM şi-a desfaşurat azi, 05 mai 2023, la Timisoara, adunarea generala anuala in prezenta reprezentantilor celor 170 de membri: cei doi constructori de automobile, Dacia şi Ford Otosan Romania, fabricanti de componente auto, companii de cercetare-dezvoltare, universitati tehnice şi alti furnizori de servicii auto din toata tara. Au participat de asemenea invitati reprezentand autoritati cu care ACAROM interactioneaza, şi organizatii partenere.

  ACAROM si-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2022 precum si actiunile si programele propuse pentru 2023, acestea fiind focusate pe axe de maxim interes ce privesc dezvoltarea şi creşterea competitivitatii industriei auto nationale si a asociatiei precum: Pregatirea industriei nationale in contextul transformarilor generate de „Fit for 55”, Dezvoltarea integrarii locale a componentelor si furnizorilor, Extinderea conceptelor « Industry 4.0 » in sectorul de componente auto, Dezvoltarea si reglementarea pietei auto interne, Modernizarea infrastructurii de transport, Accelerarea dezvoltarii educatiei duale tehnice, Consolidarea asociatiei ca vector de reprezentare a sectorului auto national.

  Noul Consiliu Director ACAROM*, validat astazi, avandu-l ca Presedinte pe domnul Mihai Bordeanu – Director General DACIA si ca vicepresedinti pe domnii Mujdat Tiryaki – Presedinte FORD OTOSAN Romania si Silviu Badea – Director General Grup GIC, isi propune sa dezvolte dialogul intre membrii asociatiei precum si sa continue sa promoveze şi sa sustina pe langa autoritati importanta si potentialul sectorului auto national.

  «Trebuie sa lucram impreuna si sa fim pregatiti pentru transformarile actuale si viitoare ale sectorului auto. Numai printr-o colaborare constanta, deschisa si eficienta putem sa ne asiguram ca industria auto va avea in Romania succesul pe care ni-l dorim.

  Salutam pe aceasta cale colaborarea pe care o avem cu reprezentantii autoritatilor nationale si ne dorim sa o extindem astfel incat sa avem un mediu de dezvoltare predictibil, echilibrat, sustenabil, a declarat Mihai Bordeanu, Presedinte al ACAROM.

  Conferinta “Prezent si perspective ale industriei auto nationale” i-a avut ca vorbitori pe reprezentantii DACIA, Ford Otosan, Bosch, Continental, Rombat, MDE Converting si Staufen si a beneficiat de prezenta domnului Dominic Fritz – Primar al Timisoarei si a domnului Flavius Nedelcea – Secretar de Stat in Ministerul Economiei. Acestia au prezentat si evidentiat situatia actuala din industrie, planurile de dezvoltare ale companiilor, provocarile cu care se confrunta in continuare sectorul auto, precum si necesitatea dialogului continuu intre industrie si autoritati, in vederea cresterii competitivitatii sectorului auto national.

  Note:

  ACAROM este asociatia reprezentativa la nivel national a industriei auto din Romania .  Dintre cele 170 firme membre  fac parte cei doi constructori de autoturisme locali, Dacia si Ford Otosan Romania,  sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internationale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori cu capital indigen, prestatori  de servicii auto locali, entitati de cercetare- dezvoltare, universitati tehnice. Firmele membre ale ACAROM genereaza o cifra de afaceri de peste 16 miliarde Euro si ofera peste 117.000 locuri de munca. 20% din exportul total al Romaniei este produs de companiile pe care ACAROM le reprezinta.
  ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile).

  Consiliul Director ACAROM
  Mihai BORDEANU – Director General DACIA – Presedinte ACAROM
  Mujdat TIRYAKI – Presedinte Ford Otosan – Vicepresedinte ACAROM
  Silviu BADEA – Director General GIC Pitesti – Vicepresedinte ACAROM

  Membri:
  Mihai BOLDIJAR – Director General BOSCH
  Adrian SANDU – Secretar General ACAROM
  Dumitru CHIRLESAN – Rector Univ Pitesti
  Andreea Maria RADU – Director Afaceri Guvernamentale FORD Romania Services
  Andrada Oana VERDES – Director General LEONI
  Nicolae MOVILEANU – Director General DELTAINVEST
  Cristian NEVZOREANU – Director Comunicari si Afaceri Publice Renault Group Romania
  Alin IOANES – Director General ROMBAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *