Prograul RABLA a fost relansat

Incepand de luni 17 septembrie a fost relansat Programul RABLA de innoire a parcului auto national. In acest scop bugetul de venituri si cheltuieli pe 2018 al Administratiei Fondului pentru Mediu a fost suplimentat cu valoarea unui numar de 30.000 prime de casare, utilizabile la achzitionarea de automobile noi.

Este vorba de o sectiune « de toamna » a programului, stiut fiind ca in primavara s-au alocat fonduri pentru casarea a 20.000 masini mai vechi de 8 ani.  Editia 2018 devine astfel cea mai de succes a programului Rabla din istoria sa de 15 ani.

Prima de casare continua sa fie la fel de stimulativa ca si pana acum (6.500lei), cu posibilitatea acordarii unui ecobonus  in valoare de 1.700 lei la achizitia unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid si, suplimentar,  cu inca un ecobonus de 1.000 lei daca automobilul  genereaza maximum 98 g CO2/km.

Suplimentarea demonstreaza ca autoritatile, in speta Ministerul Mediului, acorda incepand cu acest an o atentie crescuta innoirii parcului national, unul dintre cele mai vechi, mai poluante si mai nesigure in circulatie din Europa.  Decizia vine si ca urmare a demersului bine sustinut si fundamentat de ACAROM in cadrul Grupului de Lucru dedicat care functioneaza in coordonarea Ministerui Mediului.

Consiliul Director al ACAROM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *