Participare ACAROM la Forumul Industriei Auto – Craiova, 18 Martie 2019

Participare ACAROM la Forumul Industriei Auto – Craiova, 18 Martie 2019, eveniment inclus in seria de manifestari ocazionate de detinerea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania.

Evenimentul a beneficiat de prezenta extraordinara a doamnei Viorica Dancila -PrimMinistru al Romaniei si a doamnei Elzbieta Bienkowska – Comisar European pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri.

Reprezentarea autoritatilor romane la evenimentul de la Craiova, la nivel de ministrii: doamna Gratiela Leocadia Gavrilescu – VicePrim Ministru – Ministrul Mediului, Niculae Badalau – Ministrul Economiei, Stefan Radu Oprea – Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Razvan Cuc – Ministrul Transporurilor si Gabriel Les – Ministrul Apararii Nationale, a aratat importanta ce i se acorda sectorului auto din Romania de catre autoritati.

In cuvantarile lor, autotitatile romane au evidentiat deschiderea pentru colaborare, intentiile si programele viitoare de sprijin pentru companiile din sectorul auto precum: investitiile in infrastructura, actiunile pentru dezvoltarea invatamantului dual si universitar, sprijinul financiar reprezentat de schemele de ajutor de stat, fiind subliniat rolul major pe care industria auto il are pentru economia nationala.

Forumul Industriei Auto, organizat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Economiei a reunit la Craiova un numar mare de reprezentanti ai sectorului auto din Romania si din Europa, printre speakerii din sesiunea plenara afladu-se: Erik Jonnaert – Secretar General ACEA, Andrew McCall – Vicepresedinte Relatii Guvernamentale Ford Europa, Christophe Dridi – CEO Grup Renault Romania si Automobile DACIA, Ian Pearson – Presedinte Ford Romania, ACAROM fiind reprezentata la eveniment de catre domnul Gabriel SICOE – Presedinte .

Reprezentantii sectorului auto european si national au reiterat nevoia de dialog permanent, de conlucrare pe subiecte de interes pentru industria auto, prezentand in acelasi timp necesitatile si punctele blocante in dezvoltarea actuala si viitoare a sectorului auto. Aceste subiecte au fost dezbatute pe larg in cadrul celor 3 paneluri : CLEAN VEHICLES OF THE FUTURE, THE PATH TO AUTOMATED AND CONNECTED VEHICLES si GLOBAL COMPETITIVENESS: HOW CAN EUROPE STAY COMPETITIVE?

In prezentarea sa, domnul Gabriel SICOE – presedinte ACAROM a realizat o sinteza a sectorului auto din Romania, a ceea ce inseamna ACAROM, prezentand doua dintre axele de actiune ale asociatiei noastre: Piata auto (problema importurilor de vehicule second hand poluante si nesigure) si Programul ACAROM de Integrare Locala Furnizori (expozitia ce include o prima serie de componente de localizat in Romania fiind prezentata in cadrul evenimentului).

ACAROM a demonstrat ca este un partener recunoscut de dialog pentru autoritatile nationale si europene, implicandu-se activ in problemele cu care se confrunta sectorul din care facem parte, in vederea asigurarii unei dezvoltari durabile a industriei auto in tara noastra.

 

Despre:

ACAROM – Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania, asociatie reprezentativa la nivel national pentru sectorul auto, reuneste peste 160 de companii, constructori de automobile DACIA si FORD, furnizori de componente si de servicii precum si univeristati tehnice si centre de cercetare cu activitati pentru sectorul auto.  ACAROM reprezinta vocea industriei auto nationale la nivel european fiind membru asociat al ACEA.

Industria auto din Romania

  • Cca 630 de companii cu un numar de 230.000 angajati direct, cca 1 million de angajati direct si indirecti.
  • 28 miliarde Euro cifra totala de afaceri in 2018, aproximativ 14% din PIB Romania
  • 17.5 miliarde euro exporturi (26 % din Export national), primi 3 exportatori in 2018 sunt companii din industria auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *