Ordinul nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situații de urgență operatorilor economici

Ordinul nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situații de urgență operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS-CoV-2 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 248 din 25 martie 2020.

Certificatele de situaţie de urgenţă (CSU) sunt acordate de Ministerul Economiei, la cerere, operatorilor economici, a căror activitate este afectată în contextul pandemiei de coronavirus.

Există două tipuri de certificate: cel ALBASTRU (pentru operatorii economici care și-au încetat activitatea ca urmare a deciziilor guvernului de a interzice anumite activități / manifestări) și cel GALBEN (pentru operatorii economici care au în luna martie încasări mai mici cu cel puțin 25% față de media încasărilor din ianuarie – februarie).

IMPORTANT: Cererea pentru eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă (CSU) se depune de către solicitant exclusiv electronic, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro/ , iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării.

Acesta poate fi descarcat aici:

ordinul-nr-791-2020-privind-acordarea-certificatelor-de-situatii-de-urgenta-operatorilor-economici-a-caror-activitate-este-afectata-in-contextul-pandemiei-sars-cov-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *