La invitatia ACAROM, domnul Erik Jonnaert – Secretar General ACEA a vizitat Romania

In perioada 17-19 martie 2019, domnul Erik Jonnaert – Secretar general ACEA a vizitat Romania la invitatia ACAROM.

Cu aceasta ocazie, domnul Jonnaert, acompaniat de Gabriel Sicoe – Presedinte ACAROM si Adrian Sandu – Secretar General ACAROM, a avut intalniri si a purtat discutii la cel mai inalt nivel cu reprezentantii autoritatilor romane: domnul Calin Popescu Tariceanu – Presedinte al Senatului Romaniei, doamna Gratiela Leocadia Gavrilescu – VicePrim Ministru si Ministru al Mediului, Stefan Radu Oprea – Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

In cadrul intalnirilor avute atat la Craiova, ocazionate de participarea la Forumul Industriei auto in data de 18 martie, cat mai apoi la Bucuresti, a fost prezentata evolutia sectorului auto european, provocarile cu care se confrunta industria auto, fiind totodata evidentiate necesitatile industriei auto europene pentru o dezvoltare durabila si pentru pastrarea competitivitatii la nivel global.

Totodata domnul Erik Jonnaert – Secretar General ACEA, a purtat discutii cu Christophe Dridi – CEO Grup Renault Romania si Automobile DACIA si Ian Pearson – Presedinte Ford Romania, ocazie cu care a fost prezentata situatia actuala a sectorului auto national, evolutia si premizele dezvoltarii viitoare a acestui sector in Romania.

Vizita domnului Jonnaert in Romania a inclus si participarea la Conferinta Ziarul Financiar Transport, Logistics & Automotive Summit 2019, ocazie cu care a prezentat tendintele viitoare in transportul european, digitalizare, decarbonizare, vehicule autonome si conectate, vehicule electrice, subliniind necesitatea dezvoltarii infrastructurii la un nivel care sa permita aparitia treptat a unor solutii de mobilitate adaptate cerintelor actuale.

Un punct aparte al vizitei domnului Erik Jonnaert – Secretar General ACEA a fost reprezentat de discutiile cu Gabriel Sicoe – Presedinte ACAROM  si Adrian Sandu – Secretar General ACAROM, pe tema colaborarii ACAROM – ACEA, reprezentativitatea ACAROM la nivelul Romaniei, rolul pe care ACAROM il are ca voce a sectorului auto din Romania.

Domnul Jonnaert a reiterat buna relatie dintre ACAROM si ACEA, colaborarea activa, evidentiind in acelasi timp importanta rolului asociatiei noastre in sustinerea industriei nationale la nivel european.

Despre:

ACEA – Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile reprezinta 15 constructori de automobile si vehicule comerciale: BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars, si Volvo Group.

ACAROM – Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania, asociatie reprezentativa la nivel national pentru sectorul auto, reuneste peste 160 de companii, constructori de automobile DACIA si FORD, furnizori de componente si de servicii precum si univeristati tehnice si centre de cercetare cu activitati pentru sectorul auto. ACAROM reprezinta vocea industriei auto nationale la nivel european fiind membru asociat al ACEA.

Despre industria auto din UE

  • 13.3 milioane angajati – cca 6.1% din total angajati directi si indirecti la nivelul UE
  • Contributie anuala de cca 413 miliarde Euro, reprezentand taxe platite la nivelul primelor 15 state din UE
  • Sectorul auto european este unul dintre actorii principali ai inovarii si cercetarii din UE, fiind cel mai mare contribuabil privat din UE cu cca 54 miliarde Euro investitii anuale.
  • Industria auto genereaza un surplul al balantei comerciale a UE de 90.3 miliarde Euro.

Despre industria auto din Romania

  • Cca 630 de companii cu un numar de 230.000 angajati direct, cca 1 million de angajati directi si indirecti.
  • 28 miliarde Euro cifra totala de afaceri in 2018, aproximativ 14% din PIB Romania
  • 17.5 miliarde euro exporturi (26 % din Export national), primii 3 exportatori in 2018 sunt companii din industria auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *