Angajament european: Zero decese cauzate de traficul rutier la nivelul anului 2050

Haga, 15 Iunie 2018

Actorii majori din sectorul mobilității europene au semnat un angajament privind siguranța rutieră pentru a contribui la atingerea tintei de zero decese cauzate de traficul rutier până în 2050.

Coalitia include Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Asociatia Europeana a Furnizorilor Auto (CLEPA), Federatia Internationala a Automobilistilor (FIA Regiunea I), cu suportul Asociatiei Industriei Auto si de Biciclete din Olanda (RAI Vereniging) si a Clubului Auto Olandez(ANWB).

Asociațiile și-au subliniat angajamentul de a sprijini obiectivele de siguranță rutieră ale Comisiei Europene și ale statelor membre. Acest angajament a fost semnat în prezența comisarului european pentru transporturi, Violeta Bulc, și i-a fost oficial înmânat acesteia la finalul reuniunii.

Pentru realizarea acestui obiectiv este necesara o colaborare intre toti actorii care au tangenta cu securitatea rutiera, fiind necesara o avordare integrata. Măsurile posibile includ campanii de sensibilizare orientate, eforturi de cercetare care vizează aducerea tehnologiilor pe piață și informarea conducătorilor auto cu privire la utilizarea eficientă a tehnologiilor de siguranță a vehiculelor. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, raportarea accidentelor și intervențiile post-accident sunt, de asemenea, luate in considerare.

ACEA reprezinta 15 producatori europeni de autovehicule: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Iveco, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars, and Volvo Group.

ACAROM este membru asociat al ACEA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *