ACAROM prezenta la Automechanika Frankfurt 2018

Opt producători români participă la târgul internaţional Automechanika pentru componente, accesorii și servicii destinate industriei auto, desfășurat la Frankfurt – Germania, în perioada 11-15 septembrie 2018. Autonova SA, Componente SA, Dalpa Industries, Euro Sandow, Fermit SA, MDE Converting, MEFIN SA și MS CH FINAL expune o selecție de piese reprezentative ale domeniului lor de activitate în cadrul Pavilionului României desfășurat pe o suprafață de 82 m2.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Frankfurt este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu asociația patronală ACAROM, în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat.

Tîrgul Automechanika Frankfurt, organizat o dată la doi ani, se află la cea de a 25-a ediție și este cel mai mare eveniment expozițional din lume pentru industria automotive. Ediția din acest an reunește peste 5000 de expozanți de pe toate continentele și se anticipează a fi vizitat de peste 133.000 de potențiali beneficiari din circa 170 de țări.

Automechanika este locul de întâlnire pentru liderii globali în domeniul producției, cercetării și inovării de echipamente, componente și accesorii pentru industria auto, un sector cu o dezvoltare foarte dinamică și o concurență pe măsură. În acest context, organizatorii târgului pun un accent deosebit pe protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, oferind servicii de consultanță pe această temă, atât vizitatorilor cât și expozanților.

In data de 15 septembrie participanții români au avut prilejul de a face un schimb constructiv de opinii cu domnul ministru Ștefan-Radu Oprea în cadrul vizitei sale la târgul Automechanika și de a găsi cele mai eficiente soluții de promovare a exporturilor românești din sectorul subansamblelor auto. ACAROM multumeste pe aceasta cale domnului Ministru Ștefan-Radu Oprea pentru sprijinul constant acordat.

 

Nota: Industria auto din România generează peste 23.5 miliarde Euro, 14% din PIB și cca 24% din totalul exporturilor naționale, peste 227.000 salariați fiind direct implicati în aceste sector .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *